Kakaové boby nepražené

1 položek celkem
Kakaové boby nepražené
od 80 Kč

Boby lze chroupat tak, jak jsou, i se slupkou, protože je měkká. Zkrátka podobně jako oříšky. Také je můžete namlít a použít v řadě chutných...

477/501

Kakao se řadí mezi tzv. „superfoods“ neboli superpotraviny. Každá technologická úprava poznamená kvalitu přírodního produktu, proto ani hořká 90% čokoláda nemůže být srovnávána s nepraženými kakaovými boby, které obsahují přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z kakaa dělá jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Proto nejlepší cestou, jak využít výživných hodnot kakaa, je konzumovat ho v té nejčistší podobě, jak ho vytvořila Pacha Mama neboli Matka Příroda, v podobě nepražených kakaových bobů.

Kakao obsahuje široké spektrum důležitých minerálů (draslík, vápník, hořčík a měď). Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě. Dále obsahuje vitamíny (zejm. řady B) a antioxidanty. Antioxidanty v syrovém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus. Obsahuje až 50 % mastných olejů, éterický olej, různé kyseliny, např. kyselinu olejovou, estery a také nerozpustnou vlákninu. 

Blahodárný efekt kakaa se může projevit na ochranném účinku cév, prevenci onemocnění srdce, nebo zlepšení stavu při cukrovce, činnosti centrální nervové soustavy, uvolňování hladkého svalstva (především plicního). 

Ano, určitě záleží i na odrůdě − a věřte, že odrůda Arriba nacional patří k těm nejchutnějším na světě.

 

 

Foto: Any Skaly

Na fotce: kakaové boby Arriba nacional na akci Raw Fest, 2016

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení